У Запорізькому національному університеті розкрили секрети європейського досвіду підтримки інтелектуального капіталу під час світової ініціативи #ErasmusDays2023

Вересень-жовтень 2023 року став надзвичайно важливим періодом для освітнього фронту Запорізького національного університету, завдяки проведенню серії лекцій та практик в рамках курсу "Європейські практики соціального підприємництва: сталість, інклюзія та креативність" (EUROSECRET) за Програмою ЄС Erasmus+ Жана Моне, що тривала як раз під час світової ініціативи #ErasmusDays2023. Ця подія, яка відбувалася з 9 по 14 жовтня, зібрала на своєму шляху багатьох учасників і організацій, щоб відкрити нові можливості та обговорити ключові аспекти, в тому числі і соціального підприємництва в сучасному світі.

Так, 14 жовтня 2023р. в Запорізькому національному університеті відбулася надзвичайно цікава та важлива лекція на тему "Європейський досвід підтримки інтелектуального капіталу та ефективні механізми його використання." Ця подія стала частиною курсу "Європейські практики соціального підприємництва: сталість, інклюзія та креативність," і принесла безцінний досвід і знання для студентів, що обрали цей курс. Лекцію провів к.е.н. доцент Мержинський Є.К., який розповів учасникам про інноваційні практики у Європі щодо розвитку та підтримки інтелектуального капіталу, який включає в себе знання, патенти, бренди, технології, та інші активи, які можуть стати джерелом конкурентної переваги для підприємств.

Одним із ключових питань, які обговорювалися, була підтримка інноваційних соціальних стартапів та малого бізнесу шляхом сприяння їхньому доступу до фінансування та ресурсів. Лектор поділився прикладами успішних програм та ініціатив з різних європейських країн, які сприяють підвищенню рівня інтелектуального капіталу. Крім того, під час лекції було відзначено важливість управління інтелектуальним капіталом та збалансованого підходу до використання цих активів з метою забезпечення сталості та конкурентоспроможності підприємств. Студенти приймали жваву участь в обговоренні шляхів підвищення інтелектуального капіталу компаній, розповідали про власний досвід та необхідність імплементації елементів дуальної освіти в навчанні.

Курс "Європейські практики соціального підприємництва: сталість, інклюзія та креативність" (EUROSECRET) за Програмою ЄС Erasmus+ Жана Моне надає можливість обговорити ключові питання та сприяє подальшому розвитку важливих соціальних аспектів в сучасному освітньому процесі України а Запорізький національний університет є активним учасником світового руху, спрямованого на покращення нашого суспільства через соціальне підприємництво та інклюзію.

Детальну інформацію про проєкт можна знайти: 

Facebook: https://www.facebook.com/EurosecretZNU 

Instagram: https://www.instagram.com/eurosecretzp/ 

Twitter: @EurosecretZNU 

Cайт: www.eurosecret.com.ua