Презентація проєкту «Європейські практики соціального підприємництва: сталість, інклюзія та креативність» («European practices of social entrepreneurship: sustainability, inclusion and creativity», EUROSECRET)

У серпні 2022 року Запорізький національний університет виграв грант за програмою Erasmus+ за напрямом Програми ім. Жана Моне – проєкт «Європейські практики соціального підприємництва: сталість, інклюзія та креативність» («European practices of social entrepreneurship: sustainability, inclusion and creativity», EUROSECRET). Реалізація проєкту EUROSECRET стартувала з 1 жовтня 2022 р. Координатором проєкту є Переверзєва Анна, д.е.н., професорка, професорка кафедри міжнародної економіки, природних ресрусів та економіки міжнародного туризму. Команду проєкту складають Волков Володимир, д.т.н., професор; Венгерська Наталя, к.е.н., доцентка; Осаул Аліна, провідна фахівчиня відділу міжнародних зв’язків; Бакаленко Ірина, к.пед.н., доцентка; Мержинський Євген, к.е.н., доцент; Ротко Ольга, апіранта. 13 жовтня 2022 року відбулася презентація проєкту на ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми та перспективи впровадження європейського досвіду диверсифікації сільського туризму в Україні на засадах креативності та збалансованості», яка проводиться в межах Всеукраїнської ініціативи #ErasmusDays 2022під егідою програми ЄС Еразмус+, напрям ім. Жана Моне у рамках проєкту 620720-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE «Диверсифікація сільського туризму через збалансованість та креативність: поширення європейського досвіду в Україні» (DIRUT).

Координаторка проєкту DIRUT, Венгерська Наталя, підкреслила синергію двох проєктів та наголосила на плідній співпраці задля розбудови України та поглиблення європейського вектору інтеграції. На презентації проєкту було представлено елементи візуалізації, мету, завдання та очікувані результати. Також було представлено модулі проєкту:

Модуль 1. Розвиток соціального підприємництва в країнах ЄС.
Модуль 2. Роль інтелектуального капіталу для забезпечення креативності, інклюзивності та стійкості соціального підприємництва: досвід країн ЄС.
Модуль 3. Роль інтелектуального капіталу для забезпечення креативності, інклюзивності та стійкості соціального підприємництва: досвід країн ЄС.
Модуль 4. Медіаграмотність для соціального підприємництва
Перевагою є те, що проєкт охоплює різні цільові групи, що створює можливості для поширення та впровадження ідей соціального підприємнитцва серед широкого загалу.
Координаторка проєкту EUROSECRET, Переверзєва Анна, підкреслила своєчасність і актуальність проєкту, що обумовлене необхідністю розбудови національної економіки на основі використання позитивних практик ЄС.

Детальні інформацію можна знайти: EUROSECRET проєкт